Aanbod en prijzen

Nieuwetijds kindertherapie

Wat houdt nieuwetijds kindertherapie in?

Prikkel- en hooggevoelige kinderen en kinderen met paranormale gave worden vaak tot nieuwetijds kinderen gerekend. Het is een generatie van kinderen die door de evolutie heen gevormd zijn. Het is dan ook een karaktereigenschap en geen stoornis. Deze kinderen hebben een hoge mate van gevoeligheid, wat soms een uitdaging met zich mee brengt in de huidige maatschappij. Soms zijn er dan omstandigheden waardoor je kind niet goed bij zichzelf kan blijven. Als je kind erg gevoelig is, kan dit ervaren worden als een last en kan het zijn dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

Ik ondersteun en begeleid kinderen om weer in hun kracht te kunnen staan. Dit doe ik door een combinatie te maken van balans brengen in het energetisch lichaam en coachingsoefeningen. Door balans te creëren in het energetisch lichaam en daarnaast het verkrijgen van inzichten en tips en tools, creëren we op deze manier een stevige basis en een betere welzijn voor het kind.

Werken met het energetisch lichaam betekent dat ik werk met de energie (stromen) van het lichaam. Denk hierbij aan de meridianen, chakra’s,  aura en de haralijn. Door verstoringen op te heffen, ontstaat er weer balans en kan de energie weer optimaal stromen, maar is het kind ook energetisch beter beschermd. Als je kind uit balans is, dan staat het meer open voor energieen van anderen of overledenen. Door deze energieen los te koppelen, kan je kind zichzelf weer zijn.

Onze aura en chakra’s zijn onze eerste energetische barriere. Het is onze bescherming. Is deze niet in orde, dan komt alles bij het kind binnen en raakt het uit balans. Hierdoor kunnen allerlei mentale en lichamelijke klachten ontstaan. 

Door deze behandelingen zo nodig te combineren met coachingsoefeningen leert het kind overprikkeling, spanningen etc. bij zichzelf herkennen en hoe hiermee om te gaan. Zo ook de omgeving van het kind, zodat deze het kind kunnen ondersteunen en het kind zich veilig voelt. Daarnaast gaat het kind door de oefeningen zijn/haar eigen kracht ervaren en weten hoe deze in te zetten. 

Werkwijze

Na het telefonisch kennismakingsgesprek plannen we, indien nodig, een intake gesprek in en kijken we samen wat bij jou en jouw kind past en waar behoeften liggen. Samen kijken we naar de mogelijkheden om tot een oplossing te komen van hetgeen waar je tegenaan loopt.

Vervolgens kan er een volgende afspraak ingepland worden waarin gestart kan worden met een energetische behandeling of een behandel- en coachingstraject, waarin ik met het kind zal werken, maar hiernaast ook met de ouders.  Hierin kijk ik altijd naar de behoefte en wensen van het kind en zijn/haar ouders, vandaar dat de duur van het traject van te voren niet vast staat. Alles gebeurt in overleg met kind en ouders.

Een sessie duurt 60 minuten. Afhankelijk van de behoefte werk ik individueel met het kind of met ouder(s) en kind samen. Ook werk ik vrijwel atlijd een of meerdere sessies met de ouders, afhankelijk van de hulpvraag.

In een sessie richt ik me vooral op de behoefte van het kind. De kwaliteiten van het kind spelen een grote rol. We staan hierbij stil en kijken hoe we ze in kunnen zetten, om weer in de eigen kracht te kunnen staan. Ik maak gebruik van meditatie, mindfulness, visualisatie en teken- en creatieve opdrachten. Ook kan ik het kind extra ondersteuning bieden in de vorm van remedies, orthomoleculaire middelen en homeopathie.

Het kind leert aandacht te hebben voor zichzelf en zijn/haar belevingswereld, zodat het ook beter weet wat het zelf nodig heeft. In het traject wordt niet alleen gekeken naar het functioneren van het kind maar er wordt ook gekeken naar de thuissituatie en de schoolsituatie. Door ook dit mee te nemen in de sessies kan het kind opgroeien in een voor hem/haar veilige omgeving. 

Na afloop van de 5 sessies, vindt er een eindgesprek plaats. Is er behoefte voor een extra gesprek of coachingssessie, dan kunnen deze ingepland worden.

Vergoeding

Prijzen vindt u onderaan de pagina. 

Mindfulness

Mindfulnesstraining kinderen

De mindfulnesstraining bestaat uit een 8 bijeenkomsten met de volgende onderwerpen:

 • Zintuigen
 • Lichaam
 • Ademhaling
 • Gevoelens
 • Gedachten
 • aarden/stevig staan
 • dankbaarheid
 • (zelf)compassie


De training is te volgen in een klein groepje kinderen van max. 4a5  kinderen. Zo kan het kind ook ervaringen delen en herkenning vinden met en bij anderen kinderen.

Ook is het mogelijk om de training individueel te volgen

Na deze training bestaat er de mogelijkheid om een strippenkaart af te nemen waarmee je deel kunt nemen aan de 2 maandelijkse mindful inloop uurtjes voor kinderen. Zo kun je mindfulness onderhouden en zal het gemakkelijker integreren in het leven van je kind.

De training is inclusief telefonische intake en je ontvangt na afloop een verslagje van de sessie inclusief de oefeningen die we gedaan hebben ingesproken of in de mail.

 • De bijeenkomsten in een groep zijn 60 minuten per keer
 • De bijeenkomsten individueel zijn 45 minuten per keer

**Bij een minimale deelname van 2 kinderen gaat de groepstraining van start.

Klik hier voor een gratis oefening voor je kind

Vergoeding

Prijzen vindt u onderaan de pagina. 

Mindful parenting

De mindful parenting training bestaat uit 7 bijeenkomsten met de volgende onderwerpen:

 • automatische reacties in de opvoeding
 • opvoeden met een frisse blik
 • Opvoeden: uit je hoofd, in je lijf
 • Een GPS bij opvoedingsstress
 • opvoeden: ouder- en kind patronen
 • acceptatie en liefdevol begrenzen
 • vertrouwen en steeds weer opnieuw beginnen

 

Door deel te nemen aan deze training leer je:

 • hoe meer mindful, dus in het hier en nu, te zijn,
 • nieuwe inzichten te verkrijgen in ouder- en kind patronen,
 • bewust handelen,
 • liefdevol begrenzen en
 • meer compassie voor jezelf te hebben en je minder schuldig te voelen

Kortom je leert met meer ontspanning op te voeden

De training is inclusief telefonische intake, een uitgebreid werkboek en oefeningen ingesproken

Een bijeenkomst duurt 2,5 uur per keer

**De training gaat van start bij 3 aanmelding. Maximale deelname per groep is 8 personen.

Vergoeding

Prijzen vindt u onderaan de pagina. 

Access bars

Energetische behandeling

Een access bars behandeling is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en hoofd wil ervaren. Tijdens deze behandeling raak ik zachtjes 32 drukpunten aan op het hoofd. Hierin liggen al je gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder punt staat voor een specifieke context in je leven. Deze punten staan in verbinding met de energiebanen door en om het hoofd en in het lichaam. Door de punten aan te raken ontlaadt je informatie die daar ligt opgeslagen. De energie gaat weer beter stromen. Hierdoor ontstaat er meer rust, ontspanning en ruimte in je hoofd en lijf.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelen en emoties. Ze verliezen dus hun oorspronkelijke vorm, wat kan lijden tot ziekte of ongemak. Door bars na te lopen, oftewel de energiebanen weer te laten stromen en op te ruimen kunnen de cellen hun oorspronkelijke vorm weer aannemen, namelijk bolvormig.

Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat een acces bars behandeling invloed heeft op de hersengolven. Tijdens een behandeling bewegen de hersengolven naar de Theta golven. Dit is de staat van diepe ontspanning vlak voordat je in slaap valt en vlak voordat je wakker wordt. Je bent dan in je meest ontspannen staat.

Hierdoor krijg je toegang tot vastgezette gedragspatronen, gedachten, overtuigingen en emoties en kun je verandering aanbrengen.

Het enige wat u hoeft te doen is liggen en ontspannen.

Let op! Afhankelijk van de kan ik access bars inzetten als onderdeel van een traject, maar deze behandeling is ook los te boeken en hoeft geen onderdeel te zijn van een traject.

Kind in zijn kracht

Een programma dat bestaat uit 2 access bars behandelingen, 8 mindfulness bijeenkomsten in een klein groepje kinderen en voedingsadvies van een orthomoleculair (kinder) diëtist.

Access bars:

Niet alleen raken kinderen van deze behandeling heerlijk ontspannen, ook ruimt het overtuigingen op. Denk maar eens aan de overtuiging ‘Ik kan het niet’ of ‘ik ben niet leuk genoeg’

Het hoofd kan ontladen. Spanningen en gedachten worden losgelaten. Blokkades worden opgeruimd.

Mindfulness:

Minfulness kent veel voordelen en met 8 lessen met verschillende thema’s van de mindfulnesstraining leert je kind zichzelf beter kennen en tools inzetten. Zo creëert het een stevige basis voor het leven

Voeding:

We weten allemaal dat voeding een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid, maar wist je ook dat bepaalde voedingsstoffen het gedrag en stemming kunnen beïnvloeden? Je darmflora heeft een grote impact op hoe (on) gelukkig je je voelt. Met de juiste voedingstips vergroot je o.a. het geluksgevoel, de concentratie, de energie en bevorder je de prikkeloverdracht. Je darmen staan tenslotte in verbinding met je hersenen.

Dit programma is in samenwerking met Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder) diëtist en darmspecialist www.lifestyledietist.nl

Tarieven

Nieuwetijds kindertherapie

 • Telefonisch kennismakingsgeprek 15 minuten €0
 • Intakegesprek a 45 minuten €45
 • Eindgesprek a 45 minuten €45
 • Sessie a 60 minuten €60

Mindfulness

 • 8 weekse mindfulness training kinderen in een groep €155
 • 8 weekse mindfulnesstraining kind 1 op 1 €250
 • Strippenkaart, voor 5x deelname aan een inloop mindfulness uur €65
 • 7 weekse training voor volwassene mindful parenting in een groep €350
 • Cadeau kaart met bedrag naar keuze
 • Bij afname van zowel een minfulness training kind als een training mindful parenting, ontvangt u €50 korting

Access bars

 • Access bars volwassene 60/70 minuten €65
 • Access bars behandeling kind 30 minuten €35
 • Strippenkaart 5 behandelingen volwassene €292,50
 • Strippenkaart 5 behandelingen kind €157.50
 • Cadeaukaart met bedrag naar keuze
 • Kind in zijn kracht programma €225