Als je aura uit balans is.

Ieder mens heeft een fysiek en een energetisch lichaam. Het energetisch lichaam bestaat uit de aura, de chakra’s, de meridianen en de ziel.

De aura is een energieveld dat zich rondom je bevindt. Dit energieveld is onzichtbaar. Alhoewel dat een aura door sommigen mensen soms wel waar te nemen is. De aura bestaat uit kleuren. Die kleuren kunnen iets vertellen over hoe het met je gaat.

Alle levende wezens op aarde hebben een aura; mensen, dieren en planten.

Alles bestaat uit energie. Deze energie is onder te verdelen in:

Fijn stoffelijke energie; bevindt zich in alles wat niet zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de lege ruimte om je heen, maar ook zonne- energie en de energie van onze aura en chakra’s.

Grof stoffelijke energie; bevindt zich in materie; de aarde, planeten, voorwerpen en je lichaam.

Aangetoond is dat de weefsels en organen in ons lichaam een energetisch geheugen bevatten.

On stoffelijke energie; wat afkomstig is van diegenen die gestorven zijn

De aura heeft 2 functies. Namelijk bescherming bieden en energie uitwisseling. Ons auraveld zorgt ervoor dat onze energie binnen ons systeem blijft.

Elk orgaan in ons lichaam heeft namelijk energie nodig om goed te kunnen functioneren. De chakra’s verdelen die energie over ons lichaam.

Energie is altijd in beweging. Zo ook de energie van ons auraveld.

Meetrillen:

Je aura kan beïnvloed worden door de aura van een ander. Dit heeft met trillingen te maken. Energie bestaat uit trillingen. Dus doordat alles uit energie bestaat, bevat alles bepaalde trillingen. Je kunt meetrillen met de ander. Deze trillingen kunnen via onze energielagen doordringen in de chakra’s en zet zo ons lichaam van binnen in beweging. Zo kun je dus emoties en gevoelens van een ander oppikken. Hierdoor kunnen er verstoringen ontstaan.

 Maar er zijn nog meer oorzaken waardoor er verstoringen in je auraveld ontstaan. Namelijk: Negatieve gedachten, slechte voeding, stress, geopatische belasting, niet goed gegrond zijn, vermoeidheid, ziekte of bepaalde omstandigheden waarin iemand zich bevindt.

Het auraveld raakt uit balans en raakt verzwakt. Is dit tijdelijk, dan is dit niet zo’n probleem, maar houdt het langer aan, dan kun je lichamelijke of geestelijke klachten krijgen.

Het is dus erg belangrijk om je aura in balans te houden. O.a. gezonde voeding, voldoende balans in inspanning en ontspanning dragen hier aan bij.

Als je auraveld verzwakt raakt stroomt je energie weg. Je ben niet goed beschermd meer. En je wordt hierdoor ook gevoeliger voor energieën van anderen. Je pikt bijv. nog gemakkelijker energieën  van anderen op, maar ook de energieën van overledenen (on stoffelijke energie). Deze kunnen in je energieveld zitten en ‘gebruik’ maken van jou energie.

Vervuilen:

Als je in aanraking komt met andere mensen, dan gaan onze auravelden gedeeltelijk in elkaar over. Is je aura voldoende stevig, dan neemt deze na de ontmoeting weer de eigen vorm aan, maar is deze verzwakt, dan kun je dus meegezogen worden in de energie van de ander.

 Er bestaat ook de mogelijkheid dat er energie deeltjes van de ander aan het auraveld blijven ‘plakken’. Je aura raakt vervuild en je lichaam zal hierop reageren. Er ontstaat een reactie die het zenuwstelsel en de hersenen  niet thuis kunnen brengen. Ons lichaam reageert hierop als een onbewuste angstreactie wat klachten als buikpijn, vermoeidheid, hoofdpijn etc kan veroorzaken.

Je begrijpt dus nu waarschijnlijk wel waarom het belangrijk is je aura goed te onderhouden.

Ik heb het zelf wel eens mee gemaakt dat ik naast iemand zat en overvallen werd door hoofdpijn en het gevoel van: “Ik ben er klaar mee. Ik wil naar huis!”.  Na een tijdje sprak deze persoon precies uit wat ik voelde: ‘Ik heb hoofdpijn en ik ben blij dat ik naar huis kan’.

Het kan ook zijn dat degene naast je zit  energiek en fit naar huis gaat en jij je juist het tegenovergestelde voelt. Dit kan zijn doordat deze persoon jouw energie in zijn/haar aura opgenomen heeft en jij ‘leeggezogen’ bent.

Misschien herken jij het ook wel.

Hoog gevoelige mensen hebben van nature een aura dat verder open staat en waar gemakkelijker vervuiling in terecht komt.

Stel je voor hoe dat voor een kind in een klas kan zijn. Is de aura van een kind niet voldoende stevig, dan pikt  het waarschijnlijk van alles op gedurende de dag, waardoor het klachten kan krijgen. Een hooggevoelig kind pikt al sneller van alles op, doordat het een sensitiever zenuwstelsel heeft.  Dat dit de ene keer beter gaat dan de andere keer kan dus te maken hebben met dat het kind niet voldoende beschermd is en er nog mee binnen komt.

 Bijvoorbeeld als een kind onder druk staat op school. De inspanning en ontspanning is niet goed in balans waardoor de aura kan verzwakken en hierdoor is het kind minder goed beschermd is en pikt nog meer op. Het welzijn van je kind kan dan zienderogen achteruit gaan.

Zo gebeurt het dus ook dat een klas uiteindelijk heel druk kan zijn en je dit als leerkracht niet helemaal kunt plaatsen, maar deze energie kunnen ze dus van elkaar oppikken.

Zo zit 1 van mijn kinderen in een klas waar verschillende kinderen zijn met druk gedrag. Hij zegt hierover: “ Ze zitten in mijn aura en dan heb ik mezelf niet meer onder controle.” “Ik doe dan dingen, die ik eigenlijk niet wil doen”. Daar bedoeld hij dan mee dat hij ook druk gedrag gaat vertonen en dit voelt niet prettig voor hem.

Hij is hoogsensitief en o.a. heldervoelend. Voor hem is het heel belangrijk om de aura goed te onderhouden. Dit doen we door iedere ochtend onze aura te beschermen door te visualiseren dat er een lichtbol (met kleuren) om ons heen te zetten, maar ook door de juiste balans te zoeken in inspanning en ontspanning en goede voeding te eten. Regelmatig geeft ik hem een energetische behandeling om energie (van de aura, chakra’s en meridianen) te zuiveren en op te laden met nieuwe energie.

Tijdens een energetische behandeling meet ik de energie van de auraveld uit. Dit geeft mij informatie over je fysieke en mentale gesteldheid, maar ook over je grensbewaking. Ik kan hierdoor gericht aan de slag met het energie systeem en ik geef je daarnaast tips over hoe jij en/of je kind goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Deel dit bericht